zaterdag 7 juni 2008

IMUKA 2009 ......

Graag breng ik de International Meeting on early intervention for Unicompartmental Knee Arthritis (IMUKA) onder uw aandacht. Dit congres wordt gehouden in het MECC in Maastricht op 4, 5 en 6 februari 2009. Waarom deze aandacht zult u wellicht zeggen, behalve dat het een congres in Maastricht betreft? Welnu, om twee redenen. In de eerste plaats is onze orthopeed Nanne Kort (zie foto) de grote motor achter dit Internationale congres. Hij treedt voor dit evenement op als congresdirecteur. In de tweede plaats omdat dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met Orbis Medisch en Zorgconcern en in het bijzonder met het Maaslandziekenhuis. Als ziekenhuis betrokkenheid te hebben bij een dergelijk groot congres is niet alledaags. Daarom wil ik dit in deze bijdrage aan mijn weblog benoemen.

IMUKA 2009 laat als het ware de gehele keten van zorgverlening zien rondom degeneratieve artritis van de knie. De diagnostiek, de behandelingen (operatief en niet operatief), de nazorg etc. krijgen tijdens dit driedaagse congres de volle aandacht. Door deze benadering heeft het congres als doelgroep orthopedisch chirurgen en assistenten in opleiding, sportartsen, revalidatieartsen, reumatologen, huisartsen, fysiotherapeuten, andere geĆÆnteresseerde paramedische professionals, medisch studenten en leden van de (orthopedische) gezondheidsindustrie. Voor meer informatie verwijs ik ik u naar de website van het congres: www.emuka.eu

Inmiddels zijn er reeds reserveringen gemaakt voor IMUKA 2010, 2011 en 2012. In 2010 zal het congres gaan over de (keten)zorg rondom de degeneratieve artritis van de heup. In 2011 staat de zorg rondom de schouder centraal. In 2012 wordt de zorg rondom de knie weer opgepakt. Ook deze congressen zullen wederom in Maastricht in het MECC worden gehouden.

Geen opmerkingen: