zaterdag 14 juni 2008

Succes in 8 woorden en in 3 minuten ......

Als je jezelf in de wereld van de weblogs begeeft, komen er ook interessante weblogs op je pad. Inmiddels volg ik een 20-tal weblogs over de zorg. Op deze weblogs kom je van alles tegen. Zo werd mijn aandacht, via de weblog "The Efficient MD", getrokken door de website www.TED.com TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Deze website is ontstaan naar aanleiding van een conferentie die sinds 1984 in de Verenigde Staten over deze thema's wordt gehouden, waarbij mensen bijeen worden gebracht rondom deze drie werelden. De laatste jaren brengt deze conferentie de meest fascinerende denkers en doeners bijeen, die de uitdaging willen aangaan om in maximaal 18 minuten 'de voordracht van hun leven' te geven. De website ontsluit dan ook de beste presentaties en optredens van de TED-conferenties in de achterliggende jaren, die vrij op het internet gedeeld kunnen worden. Een in het oog springende presentatie op de website is die van "de geheimen van succes in 8 woorden en in 3 minuten" door Richard St. John.


3 opmerkingen:

peetjuh zei

Kort en krachtig en zeer waar!
En geldend voor iedereen, voor kleine en grote successen, op elk gebied.
De 8 'eigenschappen' zouden voorwaarden kunnen zijn om aan de Orbiscompetenties te kunnen voldoen; zo wordt de werkomgeving een stimulerende omgeving met betrokken werknemers....
Werk als middel om tot zelfverwerkelijking te komen, een privesucces!

Petra Smeets

Cees Sterk zei

Petra,
Helemaal eens. Met jouw instelling komt het helemaal goed om van de nieuwe ziekenhuisomgeving een stimulerende omgeving te maken met betrokken werknemers.
Als jullie je na de verhuizing weer helemaal thuis voelen, kom ik nog een keer in de avonddienst langs..

luc renierkens zei

TED is absoluut één van mijn favoriete sites. Elke week 20 minuten kijken en er gaat een wereld voor op je open. Ook op de orbisvigor.nl staat een kort maar krachtige speech van een 'TED-ster'.