zaterdag 5 juli 2008

Taptoe Sittard .....

Op zaterdagavond 28 juni jl. werd voor de eerste keer een Internationale taptoe op de markt in Sittard gehouden met showkorpsen uit de Euregio, waaronder Koninklijke Harmonie Concordia uit Obbicht, Drum- en Showkorps Irene/Lucia uit Beek, Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen, Showband Antonius Treebeek uit Brunssum, Drumband Koninklijke Harmonie uit Kanne (B) en Police Pipes and Drums uit Maastricht. Het was een prachtig schouwspel, waar we met het gezin van genoten hebben. Natuurlijk speelde daarbij het mooie weer ook een belangrijke rol. Gek genoeg zijn er de week na de taptoe nog weinig foto’s van dit festijn op het Internet te vinden. Ik heb slechts één foto gevonden.

Oorspronkelijk was de 'taptoe' een militair trommelsignaal om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen 'den tap toe' moesten doen en geen bier meer mochten tappen. De drummers gaven dit signaal vanaf 21:30 uur tot aan de avondklok van 22:00 uur (Bron: Wikipedia).

De organisatie van de taptoe Sittard was in handen van Stichting MMF (Muziek Markt Festival). De opbrengst van de taptoe werd geschonken aan het Toon Hermans Huis Sittard. Een huis dat open staat voor mensen met kanker. U zult begrijpen dat ik dit initiatief (gedragen door deskundige vrijwilligers) van harte ondersteun. In het nieuwe ziekenhuis zullen ook vrijwilligers van het Toon Hermans Huis ondersteunende activiteiten gaan ontplooien.

Terug naar de taptoe. Deze was mijn inziens een groot succes en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Stichting MMF ga zo door ......

P.S.
Op mijn zoektocht naar foto’s van de taptoe kwam ik terecht op een weblog met alleraardigste foto’s van Sittard en de wijde omgeving. De weblog is dan ook genaamd “Blik op Sittard”

Geen opmerkingen: