zondag 21 september 2008

Overeenstemming over financiering Orbis Medical Park ...

Onderstaand persbericht werd vrijdagavond door Orbis Medisch en Zorgconcern verspreid. Hiermee kwam een periode van onzekerheid over de financiering van Orbis Medical Park tot een einde.

"Orbis Medisch en Zorgconcern maakt bekend heden met Fortis Bank en ABN Amro overeenstemming te hebben bereikt over een aanvullende overbruggingsfinanciering van het project Orbis Medical Park. Dit betekent dat de betalingen aan de bouwers op korte termijn worden hervat.
Orbis Medisch en Zorgconcern heeft, na overleg met haar juridisch adviseurs, vastgesteld dat er op basis van de afspraken uit 2004 voor de banken geen juridische verplichting bestond om aanvullende financiering te verstrekken zoals werd vermeld in het persbericht van 8 september 2008. Dit betekent ook dat een eventueel aan te spannen kort geding door Orbis Medisch en Zorgconcern nu van de baan is.
De Raad van Toezicht van Orbis Medisch en Zorgconcern heeft aangekondigd de Raad van Bestuur uit te breiden met een Chief Financial Officer. Orbis Medisch en Zorgconcern is tevreden over het bereikte resultaat. Details van de overeenkomst worden niet nader bekend gemaakt."


Voor de organisatie en in het bijzonder het Maaslandziekenhuis is dit bijzonder goed nieuws. Hierdoor kunnen de betalingen aan de bouwers en inrichters van Orbis Medical Park op korte termijn weer worden hervat. U mag rustig weten, een pak van mijn hart. Hiermee staat niets meer de afbouw en inrichting van het complex in de weg en kan alle aandacht van de organisatie weer worden gericht op de komende verhuizing naar het nieuwe complex. Voor wat betreft het precieze tijdstip, zal de komende week de balans worden opgemaakt. Nog steeds is onze grote wens het nieuwe complex in de tweede helft van november te betrekken. Dit moet echter wel verantwoord zijn. Immers aan de zorgvuldigheid en veiligheid van zo'n grote verhuizingsoperatie kunnen geen concessies worden gedaan. U hoort op korte termijn ongetwijfeld meer.

1 opmerking:

Pierre Thijssen zei

Chief Financial Officer ???
Wat gaat dit grapje kosten .Kunnen nog voldoende mensen op de werkvloer gebruiken !!!!

Met vriendelijke groet

Pierre Thijssen, afd Anaesthesie