zaterdag 18 oktober 2008

Nog een dagje Herfstvakantie .....

Toch nog de vrijdag vrij kunnen plannen in de agenda om met het gezin wat te ondernemen. Voor de kinderen is het immers Herfstvakantie. Na een rustige vrijdagmorgen wordt 's middags afgereisd naar Maastricht om te winkelen (een favoriete bezigheid van onze kinderen). In de stad is het druk. Veel mensen zijn op het mooie weer afgekomen. Ik loop achter echtgenoot en dochter winkel in en winkel uit. Na diverse aankopen te hebben gedaan, rusten we even uit op het Vrijthof op een terras. Het is bijna 17:00 uur, de zon schijnt nog steeds en het is aangenaam. Terug in Sittard besluiten we 's avonds ook nog naar de bioscoop te gaan. De keuze valt op de Nederlandse film Bride Flight van regisseur Ben Sombogaart. Deze dramafilm is deze week in première gegaan en natuurlijk in Foroxity in Geleen te bekijken. Op de website van Bride Flight staat de hierna volgende omschrijving.

"Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven.

Na aankomst gaan ze ieder hun eigen weg, in de veronderstelling dat ze elkaar nooit meer zullen zien. Voor de drie vrouwen staan er drie jonge verloofdes te wachten op het vliegveld. Ada wordt opgehaald door Derk. Samen met de dominee wacht hij haar op, een man die ze amper kent, met wie ze gedwongen getrouwd is uit schuld- en zondegevoelens. Hoewel Ada andere dromen had, leeft ze haar leven samen met hem. Ze kan Frank alleen niet vergeten en dit gevoel blijkt wederzijds te zijn ….

De Joodse Esther slaagt erin, ondanks haar traumatische oorlogsverleden, om een succesvol mode-ontwerpster te worden. Haar zelfstandigheid en carrière als zakenvrouw vormt een groot contrast met de ambities van Marjorie, wiens droom het is om een groot gezin te stichten. Maar die wens wordt ruw verstoord als blijkt dat ze nooit meer zwanger kan worden. Esther en Marjorie sluiten daarom een geheim verbond. Een beslissing die hun leven zal tekenen.

Bride Flight is een film over de levens van één man en drie sterke vrouwen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een film over het leven en de grote keuzes die je soms moet maken om het geluk te vinden."


De film stelt op geen enkel moment teleur. Regisseur Ben Sombogaart en zijn scenariste Marieke van der Pol leveren met Bride Flight een schitterend episch drama af. Uitstekende rolbezetting, een pakkend scenario dat op de juiste momenten ontroert. We hebben genoten.

Op Youtube is de filmtrailer van Bride Flight te zien voor diegenen die een eerste indruk van de film willen opdoen.

Al met al een lange vakantiedag met het gezin.

Geen opmerkingen: