dinsdag 4 november 2008

EPD invoeren lukt ons wél ....

Verschillende bloggers, waaronder Martijn Hulst en Jan Martens, maakten melding van een zeer opmerkelijke advertentie in Medisch Contact. Het Westfriesgasthuis biedt haar archiefkasten te koop aan. De kasten zijn volgens het ziekenhuis uit Hoorn uitermate geschikt voor het opbergen van niet uitgevoerde ICT-beleidsnota's, adviesrapporten van consultants, glossy flyers en reisverslagen over Amerikaanse ziekenhuizen waar alles mooier is. Daarnaast bieden de kasten ruimte voor nota's over de zegeningen van Microsoft Healthvault en Google Health.

Een opmerkelijke tekst. In ICT Zorg, het ICT-platform voor professionals in de zorg, komt uiteindelijk de toelichting op de advertentie:

(Begin citaat)
"Het Westfriesgasthuis loopt voor met de brede invoering van het EPD, en dat wilden we wel eens laten weten”, zegt Mieke Boots van het Noord-Hollandse ziekenhuis. En dus verscheen er een opvallende advertentie in het blad Medisch Contact. ‘Te koop aangeboden: Archiefkasten. Het Westfriesgasthuis biedt wegens effectieve invoering van het elektronisch patiënten dossier een groot aantal archiefkasten aan."

Een foto toont wat de resultaten zijn van de invoering van ChipSoft’s EPD: leeg rakende archiefkasten. "Het is een advertentie met een knipoog. Bijna alle afdelingen werken bij ons al met het EPD. Dat hebben we nog niet genoeg laten zien aan de buitenwereld, vandaar", stelt Boots. "Negentig procent van de afdelingen werken nu met basisdossiers voor de patiënten. Die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn. De koppeling met het medicatiedossier is een volgende stap."
(Einde citaat)

Een hele bijzondere manier om aandacht voor je Elektronisch Patiënten Dossier te vragen en dan ook nog eens in Medisch Contact. Een advertentie met een knipoog dus.

Geen opmerkingen: