zondag 16 november 2008

Verhuisdatum patiënten vastgesteld ...

In de voorbije weken hebben vrijwel alle leveranciers hun werkzaamheden op Orbis Medical Park afgerond en hun systemen en producten overgedragen aan Orbis. In de komende weken worden alle voorbereidingen getroffen voor de functionele test (de grote stresstest) die op 6 december a.s. plaatsvindt. Dan zullen zo'n 500 medewerkers onder reële werkomstandigheden alle (communicatie)systemen in het nieuwe complex aan de tand voelen. Deze stresstest dient als eindexamen, waarbij het gebouw zich zal moeten bewijzen dat het gereed is om patiënten te gaan ontvangen.

Inmiddels is de nieuwe datum voor de patiëntenverhuizing vastgesteld op zaterdag 31 januari 2009. Deze datum wordt, zodra de testresultaten op 6 december a.s. bekend en uitvoerig geanalyseerd zijn, medio december bevestigd.

De in gebruikname van het nieuwe Orbis Medisch Centrum wordt in de lokale pers nadrukkelijk gevolgd. Vandaar ook dat de regionale nieuwszender L1 aan de bekendmaking van de dag van in gebruikname van het nieuwe complex uitgebreid aandacht besteedde. Op de website van L1 is de berichtgeving op radio en TV onder de volgende link te vinden. Wellicht bieden de radio en TV berichten voor de medewerkers van het Maaslandziekenhuis dan wel Orbis weinig nieuws. Voor de lezers, niet behorende tot de Orbis-gemeenschap, wilde ik toch de wederom fraaie televisiebeelden van L1 niet onthouden.

1 opmerking:

Annemiek zei

Spannend zal dat zijn voor jullie!
Lang geleden heb ik de verhuizing van het ziekenhuis in Venlo meegemaakt, dat was wel een ervaring om een ziekenhuis te verhuizen!